Een 24-jarige kooivechter uit Oostende heeft opnieuw 2 jaar cel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Islam A. reed op 11 oktober vorig jaar met z’n step door Oostende toen hij volgens het parket een man en z’n vriendin begon uit te schelden. “Het slachtoffer diende hem van antwoord en dat is altijd gevaarlijk bij de beklaagde”, vertelde procureur Lode Vandaele. “Dat wederwoord was voldoende voor hem om z’n stepje te keren en het slachtoffer tegen dek te slaan. De man moest uiteindelijk een operatie ondergaan aan z’n rechterpink.”

Gevangenis in

De vechtersbaas is volgens de procureur een begenadigd MMA-vechter. Begin 2020 kreeg hij al eens 1 jaar cel voor slagen en verwondingen. Eind vorig jaar liep hij zelfs een veroordeling van 2 jaar op, al tekende de verdediging intussen verzet aan tegen dat vonnis. “Het gaat van kwaad naar erger met die man. We kunnen niet snel genoeg vervolgen om paal en perk te stellen aan het leed dat hij toebrengt. Moeten we echt wachten tot iemand halfdood wordt geslagen? De beklaagde verdient een goede peer op strafrechtelijk vlak. Hij moet de gevangenis in.”

Volgens de verdediging legde Islam A. bekentenissen af over de slagen. Meester Yen Buytaert stelde zich wel vragen bij de rechtsgeldigheid van die bekentenis, aangezien die afgelegd werd zonder bijstand van een advocaat. “Mijn cliënt heeft alles uitgepraat met het slachtoffer”, pleitte hij verder. “Hij is z’n zelfbeheersing verloren en heeft daar spijt van.”

Nieuwsberichten